Przejdź do treści
  • Jak często powinno się kosić trawę?
    To pytanie zadaje sobie wiele osób, którym zależy, by przydomowy trawnik był równy i piękny przez cały rok. To samo dotyczy wielkopowierzchniowych budynków i obiektów, przy których idealnie zadbany teren zielony stanowi wizytówkę firmy. Regularne koszenie, określenie odpowiedniej długości trawnika i umiejętne korzystanie ze sprzętu ogrodniczego to aspekty, które pozwalają utrzymać każdy kawałek zieleni w … Czytaj więcej.
  • Pierwsze koszenie trawy po zimie – kiedy i jak wykonać?
    Okres wiosenny to najczęściej czas, kiedy zaczynamy poważnie interesować się dbaniem o trawnik. To właśnie wtedy pierwszy raz kosimy trawę po zimie. Wypielęgnowany i zadbany trawnik jest możliwy do osiągnięcia wyłącznie, jeżeli będziesz przestrzegać pewnych zasad. Zastanawiasz się, jak, jak wysoko i kiedy kosić trawę po zimie? Pielęgnacja trawy po zimie Jeszcze zanim sięgniesz po … Czytaj więcej.
  • Ekologiczne środki czystości – jak sprzątać i nie szkodzić?
    Czysta i zadbana przestrzeń w domu, biurze, sklepie lub magazynie, to nie tylko wymóg spełnienia obowiązujących norm sanitarnych, ale przede wszystkim zapewnienie osobom przebywającym w pomieszczeniach odpowiednich warunków. Regularne sprzątanie jest konieczne, lecz jak to robić, żeby ta czynność przynosiła jedynie korzyści, a nie szkody? Bez wątpienia klucz do sukcesu stanowi stosowanie ekologicznych środków czystości. … Czytaj więcej.
  • Segregacja odpadów — jak sortować śmieci w biurze?
    Sprzątanie w biurze to nie tylko konieczność, ale także popularny trend, który ma bardzo duże znaczenie w funkcjonowaniu każdej firmy lub organizacji. Segregacja odpadów ma wpływ nie tylko na świadomość ekologiczną, ale także kształtowanie wizerunku firmy. W tym artykule wyjaśnimy, jak sprzątanie w biurze przyczynia się do dbania o środowisko. Podpowiemy, na czym polega segregacja odpadów — wszystko … Czytaj więcej.
  • Higiena w miejscu pracy – 5 najważniejszych zasad
    Niezależnie od tego, jaki rodzaj działalności prowadzi dane przedsiębiorstwo, bezpieczeństwo i higiena pracy obowiązuje każdą zatrudnioną osobę. Chodzi tutaj zarówno o higienę osobistą, ale także czystość materiałów, środków czystości, jak i urządzeń wykorzystywanych w danym zakładzie — każdy z nas jest zobowiązany do przestrzegania odgórnych zasad BHP, które dla branży spożywczej są szczególnie restrykcyjne. W … Czytaj więcej.